Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 30 dkg barna cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás

Töltelék

  • 1,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara

Elkészítése

A lisztet, cukrot, sütőport, margarint és 1 egész tojást, 3 tojássárgájával linzer tésztává gyúrunk.

Kb 1,5 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd hozzáadjuk a fahéjat, a barnacukrot és a búzadarát. Összekeverjük, majd pár percig hagyjuk állni, majd ezután kinyomkodjuk a levét.

A tésztát kinyújtjuk és közepes méretű (25*35 cm) tepsibe tesszük. Erre ráhalmozzuk az almás tölteléket.

A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, majd gőz fölött kemény habbá verjük. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre és forró, 180 fokos sütőbe helyezzük.

Addig sütjük, ameddig a hab szép aranybarna nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-almas-7/