Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos almás-mákos muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 6 db tojássárgája
  • 10 dkg darált dió (vagy mandula)
  • 10 dkg darált mák
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál méz

Az almás réteghez

  • 10 db alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz

A habhoz

  • 6 db tojásfehérje
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • 5 dkg darált mák

Elkészítése

Almás réteg elkészítése

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd a mézzel, citromlével és fahéjjal közepes lángon, időnként átkeverve megpároljuk. Akkor jó, ha a leve nagy része elpárolgott, és az alma sűrűbb állagúvá vált.

Tészta elkészítése

A tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót vagy mandulát, a darált mákot, a szódabikarbónát és a mézet. Az egészet alaposan összekeverjük. A masszát muffinpapírral bélelt vagy szilikon formákba adagoljuk, és elegyengetjük. Erre kerül a párolt alma, amit szintén elsimítunk.

Hab elkészítése és sütés

A tojásfehérjét a citromlével és a mézzel kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a darált mákot. A habot az almás réteg tetejére simítjuk. Először 150 fokon 10 percig sütjük a tésztát az almával, majd a hab rákenése után további 10 percig sütjük. A receptből körülbelül 24 darab muffin lesz.

Tálalás

A kész muffint lekvárral díszítve tálalhatjuk. Így nemcsak mutatósabb, hanem még ízletesebb is lesz.

Tipp

A muffint barack- vagy szilvalekvárral is feldobhatjuk, amely jól harmonizál az almás-mákos ízvilággal. Ha dió helyett mandulát használunk, még könnyedebb lesz a sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-almas-makos-muffin/