Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Habos-almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval és a sütőporral, majd gyorsan elmorzsoljuk a vajjal. A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk, amelyet folpackba csomagolva hűtőbe teszünk, amíg elkészítjük a tölteléket. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, majd a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük. A levét kinyomkodjuk, és ízlés szerint ízesítjük, majd hozzáadjuk a darált diót. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.29.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval és a sütőporral, majd gyorsan elmorzsoljuk a vajjal. A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk, amelyet folpackba csomagolva hűtőbe teszünk, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, majd a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük. A levét kinyomkodjuk, és ízlés szerint ízesítjük, majd hozzáadjuk a darált diót.

A tésztát kinyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is (közepes tepsi méretűre), majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd amikor a pite megsült, kivesszük, és a habot egyenletesen eligazítjuk a tetején. Ezután visszatoljuk a sütőbe, és pár perc alatt világosra sütjük a hab tetejét. Fontos, hogy folyamatosan figyeljük!

Amikor kihűl, a tetején kis gyöngyöcskék jelennek meg.

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is