Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos-almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 250 g finomliszt
  • 125 g vaj (vagy zsír )
  • 0,5 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 60 g cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 1,5 kg alma (hámozva, reszelve )
  • cukor (az alma savanyúságától függően )
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 marék darált dió

Tetejére

  • 5 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
Habos-almás pite

Elkészítése

A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral, egy csipet sóval és a sütőporral, majd gyorsan elmorzsoljuk a vajjal. A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk, amelyet folpackba csomagolva hűtőbe teszünk, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, majd a reszelő nagyobb lyukán lereszeljük. A levét kinyomkodjuk, és ízlés szerint ízesítjük, majd hozzáadjuk a darált diót.

A tésztát kinyújtjuk úgy, hogy legyen pereme is (közepes tepsi méretűre), majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd amikor a pite megsült, kivesszük, és a habot egyenletesen eligazítjuk a tetején. Ezután visszatoljuk a sütőbe, és pár perc alatt világosra sütjük a hab tetejét. Fontos, hogy folyamatosan figyeljük!

Amikor kihűl, a tetején kis gyöngyöcskék jelennek meg.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-almas-pite/