Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Habos almás sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük, amíg aranybarnára nem sül. Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és hagyjuk kihűlni. A piskóta elkészítése A piskótát a szokásos módon készítjük el, majd ugyanabban a méretű tepsiben sütjük meg, mint a linzerünket, hogy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.23.

A tésztához

A tészta összeállításához

Piskótához

A rétegezéshez

A habhoz

A habra díszítésnek

A töltelékhez

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük, amíg aranybarnára nem sül. Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és hagyjuk kihűlni.

A piskóta elkészítése

A piskótát a szokásos módon készítjük el, majd ugyanabban a méretű tepsiben sütjük meg, mint a linzerünket, hogy pontosan illeszkedjenek egymásra.

A tojásfehérjehab elkészítése

A tojásfehérjéket a porcukorral és egy evőkanál baracklekvárral gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a linzer és a piskóta teljesen kihűlt, elkezdjük a rétegezést.

A sütemény rétegezése

  1. Első réteg: a kihűlt linzert megkenjük baracklekvárral.
  2. Második réteg: a lekvárra ráhelyezzük a piskótalapot, és ezt is megkenjük baracklekvárral.
  3. Harmadik réteg: a lekváros piskótára szórjuk az őrölt diót.
  4. Negyedik réteg: a kihűlt párolt almát egyenletesen eloszlatjuk a dió rétegen.
  5. Végül a tetejére simítjuk a kemény tojásfehérjehabot.

A díszítés

A díszítéshez a hozzávalókat (például diót) összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk, majd a pirított diót ráöntjük. Miután kihűlt, késsel apróra vágjuk, és a tojáshab tetejére szórjuk. Természetesen másféle díszítéssel is feldobhatjuk a sütemény tetejét.

Tálalás

Miután a rétegek összeértek, a sütemény készen áll a tálalásra. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is