Elkészítése
A tészta elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük, amíg aranybarnára nem sül. Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és hagyjuk kihűlni.
A piskóta elkészítése
A piskótát a szokásos módon készítjük el, majd ugyanabban a méretű tepsiben sütjük meg, mint a linzerünket, hogy pontosan illeszkedjenek egymásra.
A tojásfehérjehab elkészítése
A tojásfehérjéket a porcukorral és egy evőkanál baracklekvárral gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a linzer és a piskóta teljesen kihűlt, elkezdjük a rétegezést.
A sütemény rétegezése
- Első réteg: a kihűlt linzert megkenjük baracklekvárral.
- Második réteg: a lekvárra ráhelyezzük a piskótalapot, és ezt is megkenjük baracklekvárral.
- Harmadik réteg: a lekváros piskótára szórjuk az őrölt diót.
- Negyedik réteg: a kihűlt párolt almát egyenletesen eloszlatjuk a dió rétegen.
- Végül a tetejére simítjuk a kemény tojásfehérjehabot.
A díszítés
A díszítéshez a hozzávalókat (például diót) összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk, majd a pirított diót ráöntjük. Miután kihűlt, késsel apróra vágjuk, és a tojáshab tetejére szórjuk. Természetesen másféle díszítéssel is feldobhatjuk a sütemény tetejét.
Tálalás
Miután a rétegek összeértek, a sütemény készen áll a tálalásra. Jó étvágyat kívánok hozzá!
