Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos almás sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg margarin
  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • csipet só
  • reszelt citromhéj

A tészta összeállításához

  • kevés tej

Piskótához

  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor

A rétegezéshez

  • 10 dkg darált dió
  • 5 evőkanál baracklekvár

A habhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál baracklekvár

A habra díszítésnek

  • 7 dkg vágott dió
  • 10 dkg porcukor

A töltelékhez

  • 50 dkg alma (reszelve )
  • 2 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 db citrom leve

Elkészítése

A tészta elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük, amíg aranybarnára nem sül. Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és hagyjuk kihűlni.

A piskóta elkészítése

A piskótát a szokásos módon készítjük el, majd ugyanabban a méretű tepsiben sütjük meg, mint a linzerünket, hogy pontosan illeszkedjenek egymásra.

A tojásfehérjehab elkészítése

A tojásfehérjéket a porcukorral és egy evőkanál baracklekvárral gőz felett kemény habbá verjük. Amikor a linzer és a piskóta teljesen kihűlt, elkezdjük a rétegezést.

A sütemény rétegezése

  1. Első réteg: a kihűlt linzert megkenjük baracklekvárral.
  2. Második réteg: a lekvárra ráhelyezzük a piskótalapot, és ezt is megkenjük baracklekvárral.
  3. Harmadik réteg: a lekváros piskótára szórjuk az őrölt diót.
  4. Negyedik réteg: a kihűlt párolt almát egyenletesen eloszlatjuk a dió rétegen.
  5. Végül a tetejére simítjuk a kemény tojásfehérjehabot.

A díszítés

A díszítéshez a hozzávalókat (például diót) összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk, majd a pirított diót ráöntjük. Miután kihűlt, késsel apróra vágjuk, és a tojáshab tetejére szórjuk. Természetesen másféle díszítéssel is feldobhatjuk a sütemény tetejét.

Tálalás

Miután a rétegek összeértek, a sütemény készen áll a tálalásra. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-almas-sutemeny/