Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos almás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 1 kg alma
  • fahéj
  • 2 evőkanál kristálycukor

Tetejére

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve
Habos almás süti kép

Elkészítése

Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük, és saját levében megdinszteljük. Ízesítjük fahéjjal, citromlével, valamint cukorral. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és egy közepes méretű tepsibe simítjuk.

A tésztát 180-200 fokon félig megsütjük, majd még melegen ráöntjük a dinsztelt almát. Ezt követően visszatesszük a sütőbe, és majdnem készre sütjük.

A habhoz a tojásfehérjéket cukorral és citromlével kemény habbá verjük, majd a meleg almás sütemény tetejére kenjük. A sütő hőfokát 140-150 fokra csökkentjük, és rászárítjuk a habot a sütemény tetejére, amíg az szép rózsaszínű nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-almas-suti/