Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 12 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt

Töltelékhez

  • 2 kg alma
  • cukor (az alma savanyúságától függően)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál búzadara
  • 5 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • mandula (vagy dió )
Habos almás

Elkészítése

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, margarinnal és a tejet is hozzáadjuk, végül beleszitáljuk a lisztet és a sütőport is.

Alaposan kidagasztjuk és egy sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk. 180 fokon 10-15 perc alatt félig megsütjük.

Az almát megpucoljuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukrokkal és a fahéjjal, összekeverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát.

A félig megsült tésztára simítjuk, majd ennek a tetejére pedig a cukorral felvert fehérjék habját simítjuk.

A tetejére szórhatunk durvára vágott diót vagy szeletelt mandulát ha éppen van otthon.

Visszatesszük a sütőbe és a tetejét szárítjuk, míg a hab szép aranybarna nem lesz.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-almas/