Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos barack szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Tetejére

  • 50 dkg sárgabarack

Hab

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
A habos barack szelet receptje

Elkészítése

A tésztához a margarint, a porcukrot, a tojássárgákat és az egész tojást kikeverjük. Kis részletekben hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőpor keverékét. Kikent tepsibe terítjük a masszát. Egyenletesen rátesszük a felezett barackokat a vágott felükkel felfelé. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. fél óráig sütjük.

Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Apránként beleszórjuk a 15 dkg porcukrot, miközben a habverővel tovább verjük. A kisült tészta tetejére rácsot készítünk a habból nyomózsákkal vagy a sarkán kivágott nylontasakkal. Alacsony hőfokra néhány percre még visszatesszük a sütőbe, hogy picit száradjon a hab. Ha kihűl a süti, vizes késsel szeleteljük. 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-barack-szelet/