Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Habos citromos kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a többi hozzávalóval (a liszt és sütőpor kivételével) habos, sűrű masszává keverjük. Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, összekeverjük a két masszát, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.22.

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a többi hozzávalóval (a liszt és sütőpor kivételével) habos, sűrű masszává keverjük. Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, összekeverjük a két masszát, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és három részre vágjuk.

Krém készítése:

A pudingot a szokásos módon felfőzzük a tejben, hozzáadjuk a citromlevet is. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint, és alaposan kihabosítjuk. Ezzel a krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és egymásra rétegezzük őket.

Hab készítése:

A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral és néhány csepp citromlével, amíg kemény habot kapunk. A sütemény tetejét megkenjük lekvárral, majd erre simítjuk rá a felvert habot. Ízlés szerint díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is