Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a többi hozzávalóval (a liszt és sütőpor kivételével) habos, sűrű masszává keverjük. Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, összekeverjük a két masszát, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és három részre vágjuk.
Krém készítése:
A pudingot a szokásos módon felfőzzük a tejben, hozzáadjuk a citromlevet is. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint, és alaposan kihabosítjuk. Ezzel a krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és egymásra rétegezzük őket.
Hab készítése:
A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral és néhány csepp citromlével, amíg kemény habot kapunk. A sütemény tetejét megkenjük lekvárral, majd erre simítjuk rá a felvert habot. Ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
