Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos citromos kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 db citrom leve és héja

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 db citrom
  • 5 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin

Habhoz

  • 10 dkg baracklekvár
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 0,5 db citrom leve
Habos citromos kocka

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját a többi hozzávalóval (a liszt és sütőpor kivételével) habos, sűrű masszává keverjük. Ezután óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, összekeverjük a két masszát, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy méretű tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük. Ha megsült és kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és három részre vágjuk.

Krém készítése:

A pudingot a szokásos módon felfőzzük a tejben, hozzáadjuk a citromlevet is. Ha a puding kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral habosra kevert margarint, és alaposan kihabosítjuk. Ezzel a krémmel megtöltjük a tésztalapokat, és egymásra rétegezzük őket.

Hab készítése:

A tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral és néhány csepp citromlével, amíg kemény habot kapunk. A sütemény tetejét megkenjük lekvárral, majd erre simítjuk rá a felvert habot. Ízlés szerint díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-citromos-kocka/