Piskótalapok készítése
Négy tojást 4 evőkanál cukorral kb. 10 perc alatt kemény habbá verünk. A lisztet fél csomag sütőporral elkeverjük, majd óvatosan a tojásos habhoz forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt, 22×38 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
A maradék hozzávalókból ugyanígy megsütünk egy másik lapot, de ebbe a liszthez kakaóport is keverünk. Ezt a lapot is kihűtjük.
Krémek készítése
A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd a feloldott zselatint belekeverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint, és egyneművé keverjük. Hasonló módon elkészítjük a csokis pudingot is: tejben megfőzzük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd a margarint.
A két krémet hagyjuk kihűlni, majd mindkettőbe beleforgatunk 4-4 evőkanál felvert tejszínhabot.
Összeállítás és díszítés
Az alsó lapra kerül a világos piskóta, erre a csokis krémet simítjuk. Rátesszük a kakaós piskótát, majd rákenjük a vaníliás krémet. A tetejére egyenletesen eloszlatjuk a kemény habbá vert tejszínt, végül reszelt csokoládéval díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes néhány órára hűtőbe tenni, hogy szépen megdermedjen és könnyebben vágható legyen.
Tipp
A krémeket feldobhatjuk kevés rummal vagy narancshéjjal, így különlegesebb ízt kap a sütemény. Ha még mutatósabb édességet szeretnénk, a tetejét díszíthetjük csokiforgáccsal vagy kandírozott narancsdarabokkal is.