Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos diós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1,5 dl tej

Piskótához

  • 2 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 20 dkg darált dió
  •  baracklekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 24*30 cm-es tepsibe nyújtjuk, megkenjük lekvárral. 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.

A tojás sárgákat a cukorral kikeverjük, majd a felvert tojás fehérjéhez adjuk a dióval együtt és óvatosan összekeverjük. A lekváros lapra kenjük és visszatoljuk a sütőbe 15-20 percre.

Miután a tészta kihűlt elfelezzük. Az egyiknek a piskótás felét megkenjük lekvárral, majd rátesszük a másik lapot. Így alul és felül is lesz dióhabos réteg.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-dios-szelet/