Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos isler recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 ek méz

Töltelék:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Bevonat:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kk étolaj


Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd húsz percet hűtőben pihentetjük. Ezután 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és köröket szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

A tésztát 180 fokon addig sütjük, még halvány barna nem lesz. A barnaságát a méz okozza. A korongokat hagyjuk kihűlni.

A korongok felét ezután bevonjuk az étolajjal hígított olvasztott csokoládéval, és hagyjuk dermedni.

A 4 tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett kemény habbá verjük. A bevonatlan korongra tojáshabot helyezünk evőkanál vagy habzsák segítségével, majd a tetejére csokoládés korongot helyezünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-ischler/