Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 ek méz
Töltelék:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
Bevonat:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 kk étolaj
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd húsz percet hűtőben pihentetjük. Ezután 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, és köröket szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tésztát 180 fokon addig sütjük, még halvány barna nem lesz. A barnaságát a méz okozza. A korongokat hagyjuk kihűlni.
A korongok felét ezután bevonjuk az étolajjal hígított olvasztott csokoládéval, és hagyjuk dermedni.
A 4 tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett kemény habbá verjük. A bevonatlan korongra tojáshabot helyezünk evőkanál vagy habzsák segítségével, majd a tetejére csokoládés korongot helyezünk.