Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos krémes linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 35 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál tejföl

Töltelékhez

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 db tojássárgája
  • kb 6 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj

Habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 150 g durvára vágott dió
  • 4 evőkanál cukor

Kenéshez

  • sárgabaracklekvár

Elkészítése

Tészta:

A lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd puha, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

Krém:

A pudingporokat és a tojássárgákat kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejet. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd a kihűlt krémet habosra keverjük a vajjal.

Hab:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A durvára vágott diót előkészítjük.

Sütés:

A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét sütőpapíron, enyhén lisztezett felületen a tepsi méretére (kb. 20×30 cm) nyújtjuk. A tésztát a sütőpapírral együtt tepsire helyezzük, megkenjük sárgabaracklekvárral, rákenjük a hab felét, majd megszórjuk a dió felével.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10-13 perc alatt aranybarnára sütjük. A másik tésztadarabot ugyanezzel a módszerrel készítjük el.

Összeállítás:

Az első habos-diós lapot egy tálcára helyezzük, és egyenletesen megkenjük a vaníliás krém felével. Ráhelyezzük a második habos-diós lapot, és a maradék krémet a tetejére simítjuk. A krémréteget tetszés szerint díszíthetjük dióval vagy porcukorral.

Hűtés és tálalás:

A süteményt legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon. Éles késsel szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-kremes-linzer/