Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon néhány perc alatt kisütjük.
Közben elkészítjük a cukorszirupot: 24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen csak annyival, hogy ellepje) sűrűre főzünk. A lángot tartsuk alacsonyan, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor a hab nem lesz szép fehér. Kevergetni nem szabad!
A tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Amikor a cukorszirup elkészült, lassan, csurgatva hozzáadjuk a felvert habhoz, miközben tovább verjük a habot egy rövid ideig.
A habot nyomózsákba tesszük, majd a linzerkarikák tetejére formázzuk. A sütőt a legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és a habos karikákat kb. 15-20 percig szárítjuk. Amikor megszáradtak, mindegyik karika közepébe egy csepp baracklekvárt teszünk.
