Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 50-60 db-hozTészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • reszelt citromhéj
  • lekvár

Hab

  • 4 db tojásfehérje
  • 36 dkg kristálycukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokon néhány perc alatt kisütjük.

Közben elkészítjük a cukorszirupot: 24 dkg cukrot kevés vízzel (éppen csak annyival, hogy ellepje) sűrűre főzünk. A lángot tartsuk alacsonyan, nehogy karamellizálódjon a cukor, mert akkor a hab nem lesz szép fehér. Kevergetni nem szabad!

A tojásfehérjét a maradék 12 dkg cukorral kemény habbá verjük. Amikor a cukorszirup elkészült, lassan, csurgatva hozzáadjuk a felvert habhoz, miközben tovább verjük a habot egy rövid ideig.

A habot nyomózsákba tesszük, majd a linzerkarikák tetejére formázzuk. A sütőt a legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és a habos karikákat kb. 15-20 percig szárítjuk. Amikor megszáradtak, mindegyik karika közepébe egy csepp baracklekvárt teszünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-linzer-2/