Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltéshez

  • sárgabaracklekvár

Habhoz

  • 0,5 dl málnaszörp
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd vékonyra (2-3 mm) kisodorjuk. Kis virágokat szaggatunk belőle, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk, és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a szörppel. Csillagcsővel és habzsákkal körbehúzzuk a kisült linzereket. 160 fokon 10-15 percig szárítjuk, amíg kis gyöngyök nem jelennek meg a habon, ekkor kivehetjük a sütőből. A linzerek közepébe lekvárt csepegtetünk, és készen is vannak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-linzer-3/