Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

Hab

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • ribizli lekvár (vagy másmilyen savanykás lekvár)

Elkészítése

A lisztet, sütőport, cukrokat elkeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk.

1/2 órát hűtőben pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk és egy 6 cm átmérőjű, kerek kiszúróval kiszaggatjuk, végül sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

A habot elkészítjük, aminek sűrűnek, tejföl állagúnak kell lennie. A tojásfehérjéket a cukorral elkezdjük felverni, majd a végén a citromlevet is belekeverjük.

Habzsákból 6 kis adagot nyomunk a korongokra körben. Az eredmény egy virágra emlékeztető forma lesz. Ha az összes korongra jut a habból, akkor jól osztottuk.

Kb 15 percig, 170 fokon sütjük. A hab közepébe egy kávéskanálnyi lekvárt teszünk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-linzer-6/