Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 22 dkg liszt 5 dkg darált dió 7 dkg porcukor csipet só 1 kk sütőpor 1 citrom reszelt héja 15 dkg hideg vaj 1 tojássárgája Töltelék: kb 30 dkg bármilyen piros lekvár Tojáshab: 2 tojásfehérje 10 dkg porcukor 1 tk citromlé 1 csapott ek étkezésikeményítő pár csepp piros ételfesték Elkészítése: A tésztához keverjük […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 22 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 7 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 kk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 tojássárgája

Töltelék:

  • kb 30 dkg bármilyen piros lekvár

Tojáshab:

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 csapott ek étkezésikeményítő
  • pár csepp piros ételfesték


Elkészítése:

A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a citrom héját és morzsoljuk össze a vajjal, majd a tojássárga hozzáadásával gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább 1 órára.

A sütőt melegítsük elő 180 °C – ra. A tésztát osszuk öt egyforma részre, egyenként nyújtsuk kb 12 x 30 cm – es nagyságú lapokká és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 10 – 12 perc alatt süssük meg. A lapokat felmelegített lekvárral töltsük meg ( az utolsóra már nem kell lekvár ) és egy éjszakán át pihentessük.

A tojásfehérjét elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként adagoljuk hozzá az átszitált porcukrot, végül keverjük hozzá, a citrom levét, a keményítőt és az ételfestéket.

A habot simítsuk a linzer tetejére, cseppentsünk rá pár csepp ételfestéket és egy villával keverjük cirmosra, majd tegyük az 50 °C – ra előmelegített sütőbe. Légkeveréssel szárítsuk 10 percig úgy, hogy kitámasszuk a sütő ajtót egy fakanállal, majd kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még 5 percig bent.

A linzer széleit vágjuk egyenesre és tetszés szerint szeleteljük fel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is