Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Habos mákos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az őszibarackokat körülbelül 2 cm-es darabokra vágjuk, és a margarint felolvasztjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beleterítjük, lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső rácsára helyezzük, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.11.08.

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Az őszibarackokat körülbelül 2 cm-es darabokra vágjuk, és a margarint felolvasztjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kinyújtjuk a tepsi méretére, majd beleterítjük, lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső rácsára helyezzük, és a tésztát 10 percig sütjük.

A mazsolát rummal meglocsoljuk, hogy átpuhuljon. Eközben a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadunk 5 dkg cukrot, és tovább verjük, amíg kemény habot kapunk. A tojássárgákat 5 dkg porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a langyos margarint, a reszelt citromhéjat és a fűszereket. Ezután kanalanként váltogatva beleforgatjuk a tojásfehérje habját és a mákot, végül a rummal együtt belekeverjük a mazsolát.

Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, majd eloszlatjuk rajta az őszibarackot. Erre rásimítjuk a mákos krémet, majd visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

A hab hozzávalóit keményre verjük, majd a forró sütemény tetejére simítjuk. Villával megcifrázzuk, vagy csillagcsövű habzsákba töltve csigaalakzatban a tészta tetejére nyomjuk. A sütit visszatesszük a sütőbe, és további 8-10 percig sütjük, amíg enyhén megpirul.

Tálalhatjuk rumsodóval vagy pikáns lekvárral. Az elkészítés egyszerű, és a végeredmény igazán megéri a fáradozást.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is