Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk, a margarint felolvasztjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és 10 percig elősütjük.
A mazsolát rummal meglocsoljuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg cukrot. A tojássárgákat 5 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a langyos margarint, citromhéjat, fűszereket, végül a tojáshabot és a mákot, majd a rummal együtt a mazsolát.
Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és elrendezzük rajta az őszibarackot. A tetejére simítjuk a mákos krémet, majd visszatesszük a sütőbe és tűpróbáig sütjük.
A hab hozzávalóit keményre verjük, a forró sütemény tetejére simítjuk vagy csigaalakzatban nyomjuk habzsákkal. Enyhe pirulásig további 8-10 percig sütjük.
Rumsodóval vagy pikáns lekvárral tálaljuk.
Sztori:
Senkit ne ijesszen el a hozzávalók sokasága, mert az elkészítés voltaképpen egyszerű, a végeredmény pedig pazar.
