Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos-mákos őszibarackos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

A töltelékhez

  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg mazsola
  • 500 g őszibarack befőtt
  • 5 dkg margarin
  • 6 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 30 dkg darált mák
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa

A habhoz

  • 2 kávéskanál citromlé
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
Habos-mákos őszibarackos sütemény

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Az őszibarackokat 2 cm-es darabokra vágjuk, a margarint felolvasztjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és 10 percig elősütjük.

A mazsolát rummal meglocsoljuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadunk 5 dkg cukrot. A tojássárgákat 5 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a langyos margarint, citromhéjat, fűszereket, végül a tojáshabot és a mákot, majd a rummal együtt a mazsolát.

Az elősütött tésztát megszórjuk zsemlemorzsával és elrendezzük rajta az őszibarackot. A tetejére simítjuk a mákos krémet, majd visszatesszük a sütőbe és tűpróbáig sütjük.

A hab hozzávalóit keményre verjük, a forró sütemény tetejére simítjuk vagy csigaalakzatban nyomjuk habzsákkal. Enyhe pirulásig további 8-10 percig sütjük.

Rumsodóval vagy pikáns lekvárral tálaljuk.

 

Sztori:

Senkit ne ijesszen el a hozzávalók sokasága, mert az elkészítés voltaképpen egyszerű, a végeredmény pedig pazar.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-makos-oszibarackos-sutemeny/