Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos-mákos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet só

Töltelék:

  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg darált mák
  • 1,5 dl tej

Hab:

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítése

Először gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd tegyük egy órára hűtőbe becsomagolva.

Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra és egy 30*20 cm méretű tepsit enyhén vajazzunk ki.

Miután letelt a pihentetési idő, nyújtsuk ki a tésztát tepsi méretére és tegyük a tepsibe (mivel nekem kissé lágy volt a tészta, csak úgy nagyjából nyújtottam ki és kézzel egyengettem el a tepsiben).

Toljuk az előmelegített sütőbe és süssük kb 20 percig.

Amikor már szépen pirosodik, vegyük ki a sütőből és kenjük meg a máktöltelékkel (a tejet forraljuk fel, keverjük hozzá a kétféle cukrot és a mákot), majd tegyük vissza a sütőbe 5 percre.

Amíg tovább sül, addig a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá, majd tovább keverve, adagonként adjuk hozzá a kétféle cukrot és végül simítsuk a mákos rétegre.

A hőfokot csökkentsük 140 fokra és tegyük vissza a süteményt, hogy a tojáshab szép színt kapjon.

Miután megsült, várjuk meg, amíg teljesen kihűl és csak ezután szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-makos-pite/