Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos mákos-szilvás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 4 dkg darált mák
  • 4 dkg darált dió
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Szilvás töltelék

  • 80 dkg zilva
  • 4 evőkanál cukor (a szilva édességétől függően)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 25 g vaníliaízű pudingpor
  • 1 dkg zselatin (por)
  • 50 ml víz

Mákhab

  • 4 tojásfehérje
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 dkg darált mák

Tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • darált dió

Elkészítése

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 22*22 cm-es forma aljába sütőpapírt teszünk.

A szilvát kimagozzuk, kevés vizet aláöntve egy lábasba felesszük főni a cukorral és a fahéjjal együtt. Amikor már a szilva elég puha, botmixerrel pürésítjük és simára keverjük benne a pudingport, majd hozzkeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint.

A tojássárgáját a cukorral és a vízzel kihabosítjuk, majd hozzáforgatjuk a citromhéjjal elkevert sütőporos, diós mákot (a massza elég sűrű lesz) és a tepsibe simítjuk, majd kb 13 percig sütjük.

Amikor már a tészta elég szilárd, rásimítjuk a szilvás tölteléket és további 8 percig sütjük.

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, a citromlével, majd amikor már félig felverődött több részletben hozzászórjuk a porcukorral elkevert mákot.

A masszát a szilvás rétegre simítjuk és további 15 percig sütjük.

Ha a sütemény megsült, hagyjuk teljesen kihűlni és pár órára hűtőbe tesszük. A tejszínből habot verünk és rásimítjuk a mákos habra.

A tetejét darált dióval megszórjuk és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-makos-szilvas-szelet/