Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos mákos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 30 dkg finomliszt

A töltelékhez

  • 2 dl tej
  • 40 dkg darált mák
  • 30 dkg cukor
  • citromhéj

A habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
Habos mákos

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk, majd egy 36×23 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 160 fokos sütőben félig megsütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a mákot és levesszük a tűzről. Ízlés szerint adunk hozzá reszelt citromhéjat. A mákos tölteléket a tésztára simítjuk, majd visszatoljuk a sütőbe.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, néhány csepp citromlevet is tehetünk bele. Ezt rásimítjuk a mákra, és addig sütjük a sütit, amíg a hab teteje halványbarna lesz.

Ha kihűlt, vizes késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-makos/