Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos málnás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 30 darab babapiskóta
  • 2 dl tejeskávé (kevés rumaromával ízesítve)
  • 1 bögre málna (friss vagy fagyasztott)
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítése

Tejeskávét készítünk cukor nélkül kevés rumaromával.

A mascarponét, cukrokat, tojássárgákat alaposan kikeverjük, majd lazán belekeverjük a felvert tojáshabot is és a feldarabolt málna háromnegyed részét.

A babapiskóták felét egyenként belemártjuk egy pillanatra a kávéba és szépen szorosan egymás mellé helyezve kirakosgatjuk vele a formát. Erre egyenletesen eloszlatjuk a krém felét, a maradék málnából teszünk még a tetejére. Újra babapiskóta, krém, málna, majd zárásként a felvert tejszínhab következik.

Szórjuk meg a sütinket alaposan kókuszreszelékkel és néhány órára tegyük hűtőbe, hogy a piskóta kissé átpuhuljon. Az édes-habos, de a málna miatt kissé savanykás ízhatás magáért beszél!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-malnas-2/