Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos málnás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 liter tej

Tetejére

  • 50 dkg málna
  • 7 dl habtejszín
  • 4 evőkanál málnalekvár

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukorral kemény habbá verjük, amíg kifehéredik, majd folyamatos keverés mellett az olajat és a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.

Sütőpapíros, 20*34 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben, 160 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Ha kihűlt a piskóta, akkor megkenjük a málna dzsemmel és bőségesen megpakoljuk málnával.

A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet és a pudingporokat, a cukrot is hozzáadva sűrűre főzzük.

A megfőzött pudingot langyosan rákenjük a tésztára, majd a tetejére rátesszük a maradék málnát.

A tejszínhabot felverjük, majd rákanalazzuk a krémre és villával csíkozzuk a tetejét.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-malnas/