Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A meggyről leöntöm a levet és lecsepegtetem. Egy lábasban vizet forralok. A tojássárgákat robotgép segítségével kikeverem a 8 evőkanál cukorral, a lágy margarinnal, a tejföllel, 1 citrom lereszelt héjával, 1/2 csomag sütőporral és annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjak. A tésztát egy nagyobb méretű kikent, kilisztezett tepsibe simítom. Nem kell megijedni, vékony lesz a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.06.

A tésztához

A habhoz

Elkészítése

A meggyről leöntöm a levet és lecsepegtetem. Egy lábasban vizet forralok. A tojássárgákat robotgép segítségével kikeverem a 8 evőkanál cukorral, a lágy margarinnal, a tejföllel, 1 citrom lereszelt héjával, 1/2 csomag sütőporral és annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjak. A tésztát egy nagyobb méretű kikent, kilisztezett tepsibe simítom. Nem kell megijedni, vékony lesz a tészta! A tésztába belenyomkodom a meggyeket, és kb. 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

Míg sül a tészta, a tojásfehérjéket egy olyan edénybe rakom, amelyben fel tudom verni és a lábasra tudom tenni, de az alja nem lóg bele a forró vízbe. A tojásfehérjét a gőz fölött felverem 8 evőkanál cukorral és fél citrom levével. Mikor kemény a hab, a megsült tészta tetejére simítom, és visszatolom a sütőbe pár percre, hogy egy kis aranybarna színt kapjon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is