Elkészítése
Hozzávalók:
- 5 tojássárgája
- 10 ek cukor
- 1 dl olaj
- 4 dl kefir
- 11 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 ek kakaópor
- lekvár
- 5 tojásfehérje
- csipet só
- pár csepp citromlé
- 15 dkg cukor
- 1 üveg meggybefőtt (magozva)
- a befőtt leve
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés:
Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához.
Egy nagy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, majd még forrón megkenjük lekvárral a tetejét. A legjobb, ha van meggylekvár, de a sárgabarack is megteszi.
A tojások habját gőz felett pici sóval és pár csepp citromlével elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a cukrot, és szép, fényes, kemény habot verünk belőle, amit rákenünk a tésztára.
A meggyet kimagozva, jó sűrűn rászórjuk a habra, és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.
Ha kihűlt, a felfogott meggylével készítünk egy tortazselét, amit ráöntünk, és hagyjuk megszilárdulni rajta. Ha a zselé is megkötött, szeletelhetjük.


