Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 5 tojássárgája 10 ek cukor 1 dl olaj 4 dl kefir 11 ek liszt 1 csomag sütőpor 3 ek kakaópor lekvár 5 tojásfehérje csipet só pár csepp citromlé 15 dkg cukor 1 üveg meggybefőtt (magozva) a befőtt leve 1 csomag tortazselé Elkészítés: Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.06.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojássárgája
  • 10 ek cukor
  • 1 dl olaj
  • 4 dl kefir
  • 11 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 ek kakaópor
  • lekvár
  • 5 tojásfehérje
  • csipet só
  • pár csepp citromlé
  • 15 dkg cukor
  • 1 üveg meggybefőtt (magozva)
  • a befőtt leve
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítés:

Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához.

Egy nagy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, majd még forrón megkenjük lekvárral a tetejét. A legjobb, ha van meggylekvár, de a sárgabarack is megteszi.

A tojások habját gőz felett pici sóval és pár csepp citromlével elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a cukrot, és szép, fényes, kemény habot verünk belőle, amit rákenünk a tésztára.

A meggyet kimagozva, jó sűrűn rászórjuk a habra, és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön.

Ha kihűlt, a felfogott meggylével készítünk egy tortazselét, amit ráöntünk, és hagyjuk megszilárdulni rajta. Ha a zselé is megkötött, szeletelhetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is