Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos-meggyes pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

T

  • 175 g natúr joghurt (175 gramm)
  • 1 pohár étolaj (a kefires pohárral mérve)
  • 1 pohár kristálycukor (a kefires pohárral mérve)
  • 0,5 pohár barna cukor (a kefires pohárral mérve)
  • 3 tojás
  • 4 pohár finomliszt (a kefires pohárral mérve)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg magozott meggy

Habhoz

  • 5 tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál almaecet

Elkészítése

A sütött 180 fokra előmelegítjük.

Veszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük az egészet.

A tepsit (23*39 cm) kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel és a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk a meggyre, végezetül rászórjuk a megmaradt meggy másik felét.

Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.

Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral, ecettel a tojásfehérjét kemény habbá.

A pitét kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg megsül illetve megszárad a hab a tészta tetején.

Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.

Forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-meggyes-pite-2/