Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos meggyes pite! recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

0

1

2

3

  • 350

4

  • g

5

  • joghurt

6

  • (2 db 175 g-os pohár)

7

8

  • 1

9

  • pohár

10

  • étolaj

11

  • (a joghurtos pohárral mérve)

12

13

14

15

  • 1

16

  • pohár

17

  • kristálycukor

18

  • (a joghurtos pohárral mérve)

19

20

21

22

  • 0,5

23

  • pohár

24

  • barnacukor

25

  • (a joghurtos pohárral mérve)

26

27

28

  • 3

29

30

  • tojás

31

32

33

34

35

  • 4

36

  • pohár

37

  • finomliszt

38

  • (a joghurtos pohárral mérve)

39

40

  • 1

41

  • csomag

42

  • vaníliás cukor

43

44

45

46

47

  • 1

48

  • csomag

49

  • sütőpor

50

51

52

53

54

  • 50

55

  • dkg

56

  • magozott meggy

57

A tetejére

  • 5 tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál almaecet

Elkészítése

A sütőtt 180 fokra előmelegítjük.

Előveszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az egészet simára keverjük.

A tepsit (23*39 cm) kiolajozzuk, majd megszórjuk liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük), majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggyet.

Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.

Amíg sül a pite, felverjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjéket kemény habbá.

A pitét kivesszük a sütőből és ráalmozzuk a habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg megsül illetve megszárad a hab a tészta tetején.

Ha megsült hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz majd szeletelni.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-meggyes-pite/