Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos meggyes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl ( vagy amennyit kíván a tészta)

Töltelék

  • 1 nagy üveg magozott meggybefőtt
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukor
  • kevés fahéj

Tetejére

  • 4 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés citromlé

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és kinyújtjuk 32*32 cm-es lappá. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 180 fokon 5-7 percig sütjük.

A meggyet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a pudingporokat és a cukrokat, majd sűrűre főzzük. Még melegen a tésztára simítjuk és félig megsütjük.

A tojások fehérjét a cukorral és a citromlével keményre felverjük, a meleg sütemény tetejére simítjuk és további 5-6 percig sütjük. Akkor jó, ha a hab rózsaszínes lesz.

Ha kihűlt akkor szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-meggyes-sutemeny/