Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos meggyes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 1-1,5 üveg meggybefőtt (vagy kb. 50 dkg friss vagy fagyasztott)
  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál cukor
  • liszt

A habhoz

  • 5 db tojásfehérje (ha van kimaradt fehérje más ételből, azt is hozzátehetjük)
  • 8 evőkanál cukor
  • 0,5 db citrom leve
Habos meggyes kép

Elkészítése

A meggyről leöntöm a levet és lecsepegtetem. Egy lábasban vizet forralok. A tojássárgákat robotgép segítségével kikeverem a 8 evőkanál cukorral, a lágy margarinnal, a tejföllel, 1 citrom lereszelt héjával, 1/2 csomag sütőporral és annyi liszttel, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjak. A tésztát egy nagyobb méretű kikent, kilisztezett tepsibe simítom. Nem kell megijedni, vékony lesz a tészta! A tésztába belenyomkodom a meggyeket, és kb. 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.

Míg sül a tészta, a tojásfehérjéket egy olyan edénybe rakom, amelyben fel tudom verni és a lábasra tudom tenni, de az alja nem lóg bele a forró vízbe. A tojásfehérjét a gőz fölött felverem 8 evőkanál cukorral és fél citrom levével. Mikor kemény a hab, a megsült tészta tetejére simítom, és visszatolom a sütőbe pár percre, hogy egy kis aranybarna színt kapjon.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-meggyes/