Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mogyorós sütik

Habos-mogyorós szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Tészta elkészítése A lisztet a sütőporral elvegyítjük és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját és citromhéjat, majd jól összegyúrjuk. A tésztát kb. 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Mogyoró előkészítése A mogyorót kicsit megpirítjuk, majd amennyire lehet, ledörgöljük a héját. Nem baj, ha marad rajta valamennyi. Ezután ledaráljuk. Tészta sütése A tésztát kinyújtjuk, és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.12.09.

A tésztához

A tészta kenéséhez

A habhoz

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a sütőporral elvegyítjük és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját és citromhéjat, majd jól összegyúrjuk. A tésztát kb. 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Mogyoró előkészítése

A mogyorót kicsit megpirítjuk, majd amennyire lehet, ledörgöljük a héját. Nem baj, ha marad rajta valamennyi. Ezután ledaráljuk.

Tészta sütése

A tésztát kinyújtjuk, és kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Ha nagyon törik a tészta, egyszerűen egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben 200°C-on 10 perc alatt elősütjük a tésztát.

Lekvár és mogyorós hab réteg

Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és megkenjük lekvárral. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, amivel még egy kicsit tovább verjük. Végül belekeverjük az őrölt mogyorót. A mogyorós habot ráterítjük az előzőleg lekvárral megkent tésztára.

Végső sütés

A sütő hőfokát levesszük 150°C-ra, és a süteményt kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is