Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet a sütőporral elvegyítjük és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját és citromhéjat, majd jól összegyúrjuk. A tésztát kb. 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Mogyoró előkészítése
A mogyorót kicsit megpirítjuk, majd amennyire lehet, ledörgöljük a héját. Nem baj, ha marad rajta valamennyi. Ezután ledaráljuk.
Tészta sütése
A tésztát kinyújtjuk, és kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Ha nagyon törik a tészta, egyszerűen egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben 200°C-on 10 perc alatt elősütjük a tésztát.
Lekvár és mogyorós hab réteg
Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és megkenjük lekvárral. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, amivel még egy kicsit tovább verjük. Végül belekeverjük az őrölt mogyorót. A mogyorós habot ráterítjük az előzőleg lekvárral megkent tésztára.
Végső sütés
A sütő hőfokát levesszük 150°C-ra, és a süteményt kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk.
