Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos-mogyorós szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 14 dkg vaj
  • 24 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

A tészta kenéséhez

  • 20 dkg savanykás lekvár (esetemben baracklekvár)

A habhoz

  • 20 dkg darált mogyoró
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
Habos-mogyorós szelet

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a sütőporral elvegyítjük és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, tojássárgáját és citromhéjat, majd jól összegyúrjuk. A tésztát kb. 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni.

Mogyoró előkészítése

A mogyorót kicsit megpirítjuk, majd amennyire lehet, ledörgöljük a héját. Nem baj, ha marad rajta valamennyi. Ezután ledaráljuk.

Tészta sütése

A tésztát kinyújtjuk, és kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Ha nagyon törik a tészta, egyszerűen egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a tepsibe. Előmelegített sütőben 200°C-on 10 perc alatt elősütjük a tésztát.

Lekvár és mogyorós hab réteg

Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és megkenjük lekvárral. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, amivel még egy kicsit tovább verjük. Végül belekeverjük az őrölt mogyorót. A mogyorós habot ráterítjük az előzőleg lekvárral megkent tésztára.

Végső sütés

A sütő hőfokát levesszük 150°C-ra, és a süteményt kb. 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, éles késsel vékony szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-mogyoros-szelet/