Piskóta elkészítése
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd forgassuk össze a két masszát. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, óvatosan dolgozzuk össze.
A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig. A még meleg piskótát kenjük meg mogyorókrémmel, majd tegyük félre hűlni.
Krém készítése
A tejből és a pudingporból főzzünk sűrű pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a margarint, a vaníliás cukrot és a rumot vagy rumaromát. Osszuk ketté: az egyik feléhez keverjük hozzá a kakaóport.
A mogyorókrémes piskótára kenjük a vaníliás krémet, majd sorakoztassunk rá egy réteg babapiskótát. Enyhén locsoljuk meg rummal, és kenjük rá a kakaós krémet.
Bevonat és hűtés
A habtejszínt verjük kemény habbá, simítsuk a kakaós krém tetejére, és szórjuk meg kakaóporral. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Másnap szeleteljük.
Tipp
Ha szeretnénk díszesebbé tenni, a tetejére csokoládéforgácsot vagy mogyoródarabokat is szórhatunk. A babapiskótát rummal helyett tejjel vagy kávéval is meglocsolhatjuk, így enyhébb ízű lesz.