Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos nuttelás süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 12,5 dkg margarin
  • kevés rum (vagy rumaroma )
  • 0,5 üveg mogyorókrém
  • 1 csomag cukrozott babapiskóta

Tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • kakaópor

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá, a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd forgassuk össze a két masszát. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, óvatosan dolgozzuk össze.

A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 percig. A még meleg piskótát kenjük meg mogyorókrémmel, majd tegyük félre hűlni.

Krém készítése

A tejből és a pudingporból főzzünk sűrű pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a margarint, a vaníliás cukrot és a rumot vagy rumaromát. Osszuk ketté: az egyik feléhez keverjük hozzá a kakaóport.

A mogyorókrémes piskótára kenjük a vaníliás krémet, majd sorakoztassunk rá egy réteg babapiskótát. Enyhén locsoljuk meg rummal, és kenjük rá a kakaós krémet.

Bevonat és hűtés

A habtejszínt verjük kemény habbá, simítsuk a kakaós krém tetejére, és szórjuk meg kakaóporral. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Másnap szeleteljük.

Tipp

Ha szeretnénk díszesebbé tenni, a tetejére csokoládéforgácsot vagy mogyoródarabokat is szórhatunk. A babapiskótát rummal helyett tejjel vagy kávéval is meglocsolhatjuk, így enyhébb ízű lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-nuttelas-suti/