Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg finomliszt 25 dkg rétesliszt 3 tojás sárgája 15 dkg cukor 20 dkg margarin 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1,5 dl tej Szóráshoz: 1 ek darált keksz A töltelékhez: 3 tojás fehérje 15 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 15 dkg sárgabaracklekvár 5-6 reszelt alma 1 kávéskanál fahéj A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.04.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej

Szóráshoz:

  • 1 ek darált keksz

A töltelékhez:

  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg sárgabaracklekvár
  • 5-6 reszelt alma
  • 1 kávéskanál fahéj

A tetejére:

  • 1 ek durvára vágott dió


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy 23×38 cm-es tepsibe terítjük. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk, majd meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.

A megmaradt tésztát kisodorjuk és vékony csíkokra vágjuk, melyet a hab tetejére átlósan ráhelyezünk. Minden kis kockába durvára vágott diót szórunk.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is