Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezt végezhetjük géppel és kézzel is, majd 1/3-2/3-ad arányban elosztjuk és folpackba csomagoljuk. A kisebbik tésztát fagyasztóba, a nagyobbikat csak a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit. Az epret megmossuk, a csumáját kivesszük és felvágjuk. A nagyobbik tésztarészt egy kb 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2023.05.08.

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihezTészta

Töltelék

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezt végezhetjük géppel és kézzel is, majd 1/3-2/3-ad arányban elosztjuk és folpackba csomagoljuk. A kisebbik tésztát fagyasztóba, a nagyobbikat csak a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.

Közben előkészítjük a töltelék hozzávalóit. Az epret megmossuk, a csumáját kivesszük és felvágjuk.

A nagyobbik tésztarészt egy kb 20*30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk. Megszurkáljuk az alját villával és előmelegített, 180 °C-os sütőben 15 percig elősütjük.

Közben a töltelékhez a fehérjét félig felverjük, majd kisebb adagokban hozzáadjuk porcukorba belekevert keményítőt is. Kemény, masszív habbá verjük. Végül belekeverjük a citromlevet és vaníliát.

A forró lapra rásimítjuk a habot, majd rászórjuk az aprított epret. A fagyos tésztát nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.

Visszatoljuk újabb 35-40 percre a sütőbe a süteményt.

Nekünk elég vastag lett az alján a linzer réteg. Ha vékonyabbra szeretnétek, süssétek kicsit nagyobb tepsiben!

Teljesen kihűlve szeleteljük recés késsel és tálaljuk porcukorral megszórva.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is