Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos szilvás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztába

  • 5 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg dió
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej

Töltelék

  • szilva (vagy más gyümölcs, pl.:barack)
  • fahéj
  • cukor

Hab

  • 5 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 2 teáskanál citromhéj
Habos szilvás lepény kép

Elkészítése

A tojás sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük. Beletesszük a diót, a sütőporos lisztet és a tejet.

Kivajazott nagy tepsit zsemlemorzsával beszórjuk, belesimítjuk a tésztát. Kirakjuk szilvával (félbe, majd háromfelé cikkezve), leszórjuk fahéjas porcukorral.

Előmelegített sütőbe tesszük, 15-20 perc múlva rásimítjuk a habot és gyenge tűzön rászárítjuk.

A habhoz a tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-szilvas-lepeny/