Elkészítése
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és becsomagoljuk, majd körülbelül 30 percig hűtőben pihentetjük.
Töltelék:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd ízlés szerint cukorral és fahéjjal meghintjük. Kb 10 perc múlva belekeverjük a zsemlemorzsát is.
Összeállítás, sütés:
A tésztát 26 cm-es körlappá nyújtjuk, majd egy 24 cm-es piteformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk és egy kevés zsemlemorzsával meghintjük. A tésztára halmozzuk a fűszeres szilvát és előmelegített, 170 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
Hab:
A tojásfehérjéket a cukorral és citromlével kemény habbá verjük. A kész habot a szilvára kenjük, majd megszórjuk darabolt dióval.
150 fokra mérsékelve a hőmérsékletet addig sütjük, amíg a hab szép színt kap. Miután a pite kihűlt, szeleteljük és tálaljuk.
Tipp:
A szilvát gazdagíthatjuk egy kis citromlével a fűszeres íz fokozásához. A dió mellett akár mandulával is díszíthetjük a tetejét, hogy még különlegesebb legyen.

