Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A habos szilváspite egy igazi őszi finomság, amely a friss szilvát és a könnyed habot ötvözi egy ropogós tésztával. A fahéj és vaníliás cukor édes, fűszeres íze tökéletes harmóniát alkot, míg a habtető lágy textúrát ad a süteménynek.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.30.

Tészta:

Töltelék:

Hab:

Elkészítése

Tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és becsomagoljuk, majd körülbelül 30 percig hűtőben pihentetjük.

Töltelék:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd ízlés szerint cukorral és fahéjjal meghintjük. Kb 10 perc múlva belekeverjük a zsemlemorzsát is.

Összeállítás, sütés:

A tésztát 26 cm-es körlappá nyújtjuk, majd egy 24 cm-es piteformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk és egy kevés zsemlemorzsával meghintjük. A tésztára halmozzuk a fűszeres szilvát és előmelegített, 170 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük.

Hab:

A tojásfehérjéket a cukorral és citromlével kemény habbá verjük. A kész habot a szilvára kenjük, majd megszórjuk darabolt dióval.

150 fokra mérsékelve a hőmérsékletet addig sütjük, amíg a hab szép színt kap. Miután a pite kihűlt, szeleteljük és tálaljuk.

Tipp:

A szilvát gazdagíthatjuk egy kis citromlével a fűszeres íz fokozásához. A dió mellett akár mandulával is díszíthetjük a tetejét, hogy még különlegesebb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is