Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos szilváspite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zsír
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 1 kg szilva
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Hab:

  • 2 tojásfehérje
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 marék dió

Elkészítése

Tészta:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és becsomagoljuk, majd körülbelül 30 percig hűtőben pihentetjük.

Töltelék:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd ízlés szerint cukorral és fahéjjal meghintjük. Kb 10 perc múlva belekeverjük a zsemlemorzsát is.

Összeállítás, sütés:

A tésztát 26 cm-es körlappá nyújtjuk, majd egy 24 cm-es piteformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. Villával megszurkáljuk és egy kevés zsemlemorzsával meghintjük. A tésztára halmozzuk a fűszeres szilvát és előmelegített, 170 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük.

Hab:

A tojásfehérjéket a cukorral és citromlével kemény habbá verjük. A kész habot a szilvára kenjük, majd megszórjuk darabolt dióval.

150 fokra mérsékelve a hőmérsékletet addig sütjük, amíg a hab szép színt kap. Miután a pite kihűlt, szeleteljük és tálaljuk.

Tipp:

A szilvát gazdagíthatjuk egy kis citromlével a fűszeres íz fokozásához. A dió mellett akár mandulával is díszíthetjük a tetejét, hogy még különlegesebb legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-szilvaspite/