Elkészítése
Piskóta
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszát kivajazott és lisztezett, kb. 22×38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
Krém
A pudingporokat a tejben a porcukorral felfőzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Még melegen belekeverjük a reszelt narancshéjat, majd kihűtjük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a narancs levét, a narancsszörpöt, 5 dkg reszelt étcsokoládét, a felvert tejszínhabot és a fél deciliter vízben feloldott zselatint. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd a kihűlt piskótára simítjuk.
A tetejét megszórjuk a maradék reszelt csokoládéval, és hűtőben 3–4 órát pihentetjük, hogy szépen megdermedjen. Ezután szeletelve tálaljuk.
Tipp
Ha intenzívebb csokoládés ízt szeretnénk, keverhetünk a krémbe apró csokidarabokat is. Díszíthetjük tejszínhabrózsákkal vagy narancsszeletekkel, így még ünnepibb lesz a sütemény.
