Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A habos sztracsatella sütemény egy könnyű, krémes édesség, amely a narancs frissességét és a csokoládé gazdag ízét ötvözi. A puha piskóta és a lágy, habos krém tökéletes harmóniát alkot, így ünnepi alkalmakra és vendégváró desszertnek is ideális.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bagyinszkine Molnar Eva
Beküldte: 2013.09.02.

Piskóta

Krém

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszát kivajazott és lisztezett, kb. 22×38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük, majd teljesen kihűtjük.

Krém

A pudingporokat a tejben a porcukorral felfőzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Még melegen belekeverjük a reszelt narancshéjat, majd kihűtjük.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a narancs levét, a narancsszörpöt, 5 dkg reszelt étcsokoládét, a felvert tejszínhabot és a fél deciliter vízben feloldott zselatint. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd a kihűlt piskótára simítjuk.

A tetejét megszórjuk a maradék reszelt csokoládéval, és hűtőben 3–4 órát pihentetjük, hogy szépen megdermedjen. Ezután szeletelve tálaljuk.

Tipp

Ha intenzívebb csokoládés ízt szeretnénk, keverhetünk a krémbe apró csokidarabokat is. Díszíthetjük tejszínhabrózsákkal vagy narancsszeletekkel, így még ünnepibb lesz a sütemény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Bagyinszkine Molnar Eva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is