Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos sztracsatella recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt

Krém

  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 2 evőkanál narancsszörp
  • 1 db narancs héja és leve
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 liter tej

Elkészítése

Piskóta

A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A masszát kivajazott és lisztezett, kb. 22×38 cm-es tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük, majd teljesen kihűtjük.

Krém

A pudingporokat a tejben a porcukorral felfőzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Még melegen belekeverjük a reszelt narancshéjat, majd kihűtjük.

Ha kihűlt, hozzáadjuk a narancs levét, a narancsszörpöt, 5 dkg reszelt étcsokoládét, a felvert tejszínhabot és a fél deciliter vízben feloldott zselatint. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd a kihűlt piskótára simítjuk.

A tetejét megszórjuk a maradék reszelt csokoládéval, és hűtőben 3–4 órát pihentetjük, hogy szépen megdermedjen. Ezután szeletelve tálaljuk.

Tipp

Ha intenzívebb csokoládés ízt szeretnénk, keverhetünk a krémbe apró csokidarabokat is. Díszíthetjük tejszínhabrózsákkal vagy narancsszeletekkel, így még ünnepibb lesz a sütemény.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-sztracsatella/