Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a cukorral és a sóval összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Ezután egy 25*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát a tepsi méretére nyújtjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben félig megsütjük.
Krém:
A túrót összekeverjük a tejföllel, a pudingporral, a tojássárgákkal, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Az elősütött tésztára kenjük, majd addig sütjük, amíg a krém megszilárdul.
Habréteg
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A túrós réteg tetejére simítjuk, majd a sütőt 120 °C-ra állítva addig sütjük, amíg a hab enyhén rózsaszínes színt kap.
A pitét teljesen kihűtjük, majd éles késsel szeletelve tálaljuk.
Tipp:
A habos-túrós pite ízét gazdagíthatjuk egy kevés vaníliakivonattal vagy narancshéjjal is. Ha még mutatósabb desszertet szeretnénk, a hab tetejét megszórhatjuk mandulaforgáccsal, amely enyhén megpirulva különleges ízt ad.

