Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a pite a túrós sütemények egyik legfinomabb változata. A könnyű tészta, a citromhéjjal ízesített túrókrém és a tetején a habos réteg együtt alkotják ezt a különleges ízvilágot.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Zsuzsi93
Beküldte: 2017.11.22.

Tészta:

Krém:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a cukorral és a sóval összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Ezután egy 25*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát a tepsi méretére nyújtjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben félig megsütjük.

Krém:

A túrót összekeverjük a tejföllel, a pudingporral, a tojássárgákkal, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Az elősütött tésztára kenjük, majd addig sütjük, amíg a krém megszilárdul.

Habréteg

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A túrós réteg tetejére simítjuk, majd a sütőt 120 °C-ra állítva addig sütjük, amíg a hab enyhén rózsaszínes színt kap.

A pitét teljesen kihűtjük, majd éles késsel szeletelve tálaljuk.

Tipp:

A habos-túrós pite ízét gazdagíthatjuk egy kevés vaníliakivonattal vagy narancshéjjal is. Ha még mutatósabb desszertet szeretnénk, a hab tetejét megszórhatjuk mandulaforgáccsal, amely enyhén megpirulva különleges ízt ad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Zsuzsi93
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is