Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos-túrós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 12 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • 4 dkg cukor
  • csipet só

Krém:

  • 50 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • 7 evőkanál porcukor
  • citromhéj

Tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a cukorral és a sóval összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. Ezután egy 25*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát a tepsi méretére nyújtjuk. Előmelegített, 180 °C-os sütőben félig megsütjük.

Krém:

A túrót összekeverjük a tejföllel, a pudingporral, a tojássárgákkal, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Az elősütött tésztára kenjük, majd addig sütjük, amíg a krém megszilárdul.

Habréteg

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A túrós réteg tetejére simítjuk, majd a sütőt 120 °C-ra állítva addig sütjük, amíg a hab enyhén rózsaszínes színt kap.

A pitét teljesen kihűtjük, majd éles késsel szeletelve tálaljuk.

Tipp:

A habos-túrós pite ízét gazdagíthatjuk egy kevés vaníliakivonattal vagy narancshéjjal is. Ha még mutatósabb desszertet szeretnénk, a hab tetejét megszórhatjuk mandulaforgáccsal, amely enyhén megpirulva különleges ízt ad.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-turos-pite-3/