Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos túrós sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál rum
  • tej

Túrótöltelék

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag tortazselé

Tetejére

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • cukor

Elkészítése

Alap elkészítése

A darált háztartási kekszet, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük. A vajat megolvasztjuk, majd a kekszes keverékhez adjuk a rummal együtt. Annyi tejet öntünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk, kb. 1 cm vastag rétegben.

Túrótöltelék készítése

A túrót a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd villával áttörjük. A habtejszínt a tortazselével kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós krémhez forgatjuk. A habos túrótölteléket a kekszes alapra simítjuk.

Teteje

A tejből a pudingporral és cukorral vaníliapudingot főzünk, majd még melegen a túrós krém tetejére simítjuk. Nem szükséges teljesen kihűteni. A süteményt hűtőben pihentetjük, amíg kellően megdermed.

Tipp

A túrótöltelékbe keverhetünk friss gyümölcsdarabokat, például málnát vagy epret, így még üdébb lesz a sütemény. A pudingos réteget megszórhatjuk csokiforgáccsal vagy pirított mandulával a mutatósabb tálalás érdekében.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-turos-sutes-nelkul/