Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Túrós sütik

Habos-túrós süti

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához a sót és a cukrot elkeverjük a lisztben, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és ha szükséges, egy kevés tejfölt is, hogy puha tésztát kapjunk. A tésztát fél órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben kezelhető legyen. Közben elkészítjük a tölteléket: az összes hozzávalót összekeverjük, majd botmixerrel csomómentesre dolgozzuk. A hűtőből kivett tésztát egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.10.07.

Tésztához

Krém

Tetejére

Elkészítése

A tésztához a sót és a cukrot elkeverjük a lisztben, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és ha szükséges, egy kevés tejfölt is, hogy puha tésztát kapjunk. A tésztát fél órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben kezelhető legyen.

Közben elkészítjük a tölteléket: az összes hozzávalót összekeverjük, majd botmixerrel csomómentesre dolgozzuk.

A hűtőből kivett tésztát egy kisebb, sütőpapírral kibélelt tepsibe (30×23 cm méretű) nyomkodjuk, majd ráöntjük a krémet. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Akkor van kész, ha enyhén megrázva a tepsit, a krém már nem folyik a közepén sem.

Amíg sül, a tojásfehérjét egy csipet sóval és cukorral kemény habbá verjük. Amikor a sütemény megsült, kivesszük a sütőből, és a tetejére simítjuk a habot. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük tovább, amíg a hab halvány rózsaszínűvé nem válik.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is