Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos túrós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál sütőpor

Feltét

  • 50 dkg túró
  • 45 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 5 db tojásfehérje
  • baracklekvár
Habos túrós

Elkészítése

Először a piskótát készítjük el. Szétválasztjuk a tojásokat; a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a 6 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habba óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás keveréket, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Kivajazott és kilisztezett tepsibe tesszük, és 180°C-os sütőben tűpróbáig sütjük.

Ezután elkészítjük a krémet: kikeverjük a túrót 10 dkg porcukorral és a két tojássárgájával. A tojásfehérjéből és a 35 dkg porcukorból gőz fölött habot verünk.

A kihűlt piskótát megkenjük baracklekvárral, majd a túrós krémmel, végül rásimítjuk a habot. Előmelegített sütőben 180°C-on 10-15 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-turos/