Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos Zsuzsi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál méz

Krémhez

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  •  baracklekvár (a lapok kenéséhez )

A tetejére

  • 2 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • mandula aroma (vagy citromlé )

Elkészítése

A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével gőz felett habosra keverem. Amikor már habos, leveszem a gőzről, és hozzáadom a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrom, majd a tésztát négy egyenlő részre osztom. A tésztadarabokat egyenként kinyújtom egyforma méretűre, majd 180 fokos sütőben pár perc alatt kisütöm. A kisült lapokat vékonyan lekenem baracklekvárral.

A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzöm, majd hagyom kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverem, majd a kihűlt pudinggal összedolgozom. A lekvárral megkent lapokat megtöltöm a krémmel, a legfelső lapot is lekenem vékonyan lekvárral.

A díszítéshez 2 tojásfehérjét gőz felett 15 dkg cukorral és aromával kemény habbá verem. Csillagcső segítségével feldíszítem a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/habos-zsuzsi-szelet/